Биткоинот може да се префрли насекаде во светот за неколку минути, без никој или - Ang Mo Kio

Thursday, 25 August 2022

Item details

Urban area: Ang Mo Kio, North-East Region
Offer type: Demand

Contacts

Contact name mbafjphjdmiwtjrapo

Item description

Биткоинот може да се префрли насекаде во светот за неколку минути, без никој или која било институција да го држи. Биткоинот денес се испраќа во многу делови од светот преку радио, сателитски и мрежни мрежи. Ниту една од овие опции не бара интернет. Повторно, златото, по природа, бара некој физички да го транспортира во други градови, држави, земји, континенти, итн. Тоа е скапо, одзема време и логистички предизвикувачки. Златото е физичко, што му штети како корисна форма на пари во денешното глобално, дигитално општество на 21 век. Неговото користење е едноставно непрактично. Исклучително е тежок и скап за складирање и обезбедување. Испраќањето злато во друга земја би траело со недели и би чинело многу пари. Исто така, треба да се потпрете на толку многу трети страни во тој процес. Да се ​​биде нематеријален е клучна карактеристика на биткоинот, а не мана. Не дозволува да се врзе за физичкиот свет. Чувањето злато вклучува постојани трошоци како што се складирање, одржување и безбедност. Можете да чувате, складирате и обезбедите биткоини во вредност од милијарда долари за истите трошоци за поседување, складирање и обезбедување на биткоини во вредност од 1.000 долари. Не можете да го кажете истото со златото, бидејќи е физички тешко. Лесно е да се транспортираат биткоини во вредност од 10 долари и чини исто колку и да се транспортираат биткоини во вредност од 1.000.000.000 долари. Носењето на тие две различни количини злато поставува многу различни барања и проблеми. Златото не се продава никаде во просторот како биткоинот. Биткоинот ги надминува сите тие недостатоци на златото. Биткоинот е многу продаван низ времето и просторот.

Инвестирајте 300 долари Заработете 500 долари
Инвестирајте 500 долари Заработете 800 долари
Инвестирајте 1.000 долари Заработете 2.800 долари
Инвестирајте 1.400 долари Заработете 3.300 долари
Инвестирајте 1.500 долари Заработете 4.800 долари
Инвестирајте 1650 долари Заработете 5700 долари
Инвестирајте 1.750 долари Заработете 6.000 долари
Инвестирајте 7.000 долари Заработете 10.800 долари
Инвестирајте 11.000 долари Заработете 19.900 долари

www.olivercoins.com